utorok 9. februára 2016

Ano, bude to aj o foteni


Zmena reality

Ako som sa uz zmienil na zaciatku tak tu bude vzdy aj nieco malo o foteni a veci okolo neho.No nevedel som kde zacata a tak som zacal prave tu - nikdy neverte tomu co vidite.

Hlavne nie v dnesnej virtualnej dobe,
Nepokladam sa za ziadneho ,,fotosopoveho guru,, ale aj tak viem o com hovorim.Jednoducho vsetko sa da zmenit.Vlastne...ani nie, zo zlej a neostrej fotograie sa da uz len velmi tazko urobit dobra.

A nezachrani ju ani prerobenie na cierno-bielu ako si niektory obcas mysli. Uprimne povedane ziadne velke ,,umenie,, to bohuzial uz nebude, ked to nevyslo dobre hned vo fotaku a chybal tomu napad.
Ale... na druhej strane je pravda, ze pri foteni napriklad v .RAW formate sa da vela veci zachranit. Podobne to bolo aj u ciernobielej fotografie ked sa este dalo vselico zachranit v tmavej komore.Dneska ju uz nahradil Photoshop ktori je ovela pohodlnejsi na pracu.

Ale to co som chcel vlastne povedat je to, ze sa velmi lahko da zmenit obsah fotografie a jej realita tak ako je to mozne vidiet na prilozenych fotografiach.Niekedy je to potrebne pre finalny ,,vyrobok,, a niekedy je to len pokus najst nejaku novu cestu vo svojej praci.
Je to len iluzia tak ako vela veci okolo nas.
No a zo dna sa da lahko urobit noc a rozsvietit majak ked je to potrebne.
Tak teda, neverte vsetkemu co vidite.Moze to byt totiz uplne inak.





Povodna fotografia







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára