nedeľa 7. februára 2016

Bez velkeho varenia a kucharskeho umenia

Takto nejako by sa dala nazvat tato syrova pochutka nazyvana fondue oblubena hlavne vo Svajciarsku, Taliansku a Francuzsku.Nie je potrebne k tomu ziadne velke kulinarske umenie a urcite stravite prijemny vecer s priatelmi alebo pri sledovany telky.Pokial kupite hotovy syr jednoducho v obchode ako ja, staci ho len roztopit v specialnej keramickej alebo kameninovej nadobke zo stojanom na sviecku alebo s liehovym ci inym horakom.Tento ,,horak,, zabezpecuje ohrievanie po cely cas a syr je stale tekuty.

K tomu sa na kocky nakraja biely chleba, bageta, alebo rozky, nejaka zelenina, no moznosti je vela a je mozne improvizovat ako takmer pri kazdom jedle.K namacaniu sa pouzivaju specialne dlhe vidlicky ktore su vetsinou predavane spolu z nadobkou na ohrievanie a tvoria spolu cely set.
Skutocne ziadne velke umenie ale pokial ste milovnik syra chutove pohariky si urcite pridu na svoje.
Je mozne si pripravit aj vlastne domace fondue ale to uz nebude tak uplne jednoduche.

Tak teda prijemny a dlhy zimny vecer. 






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára